موج تغییر در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری

ساخت وبلاگ

کد مطلب: 348986

موج تغییر در آمریکا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری

تاریخ انتشار : پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۶

درحالی‌که رقابت‌های مقدماتی درون‌حزبی انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا این روزها به اوج خود رسیده، نتایج یک نظرسنجی در میان جوانان این کشور خبر از مخالفت آنها با اصول نظام سرمایه‌داری می‌دهد؛ موضوعی که نشان از رنگ و بوی تغییر در فضای حاکم بر جامعه آمریکا دارد.

به گزارش همشهری، دانشگاه هاروارد در آنچه «مخالفت آشكار با اصول بنيادين نظام اقتصادي آمريكا» خوانده، ديروز نتايج يك نظرسنجي را منتشر كرد كه نشان مي‌دهد ۵۱درصد از جوانان ۱۸ تا ۲۹ساله آمريكايي، طرفدار نظام سرمايه‌داري نيستند. در مقابل ۴۲درصد هم اعلام كرده‌اند كه همچنان حامي اين نوع نظام هستند. اين براي نخستين‌بار است كه در نظرسنجي‌هاي انجام‌شده در ميان جوانان، ميزان مخالفان نظام سرمايه‌داري حاكم بر آمريكا نسبت به موافقان آن با فاصله معناداري بيشتر شده است.

در اين ميان، حدود ۳۳درصد هم اعلام كرده‌اند كه به‌جاي نظام سرمايه‌داري، خواستار برقراري نظام سوسياليستي هستند. نتايج يك نظرسنجي مشابه در ميان تمام گروه‌هاي سني اما نشان داده كه بيشتر افراد ميانسال و مسن، همچنان با نظام سرمايه‌داري موافق هستند و اكثر مخالفان اين نظام را جوانان تشكيل مي‌دهند.

در چنين فضايي، آنچه طي ماه‌هاي اخير به وضوح در فضاي انتخاباتي آمريكا ديده شده، حمايت طيف گسترده‌اي از جوانان اين كشور از برني سندرز، يكي از ۲نامزد حزب دمكرات بوده است؛ حمايتي كه به اعتقاد بسياري از تحليلگران آمريكايي به‌خاطر مخالفت او با ساختارهاي حاكم بر جامعه و اقتصاد اين كشور رخ داده است. برني سندرز، سناتور ۷۰ساله اهل ورمونت كه خود را «يك سوسياليست دمكرات» مي‌خواند در ماه‌هاي گذشته ديدگاه‌هايي را مطرح كرده كه در مخالفت با نظام سرمايه‌داري قرار مي‌گيرد.

سندرز دو هفته پيش در سخنانش در واتيكان بارها از پاپ ژان پل دوم و پاپ فرانسيس نام برد و مواضع آنها در قبال فقر و سرمايه‌داري را ستود. او در يكي از تندترين موضعگيري‌هايش عليه سرمايه‌داري، ضمن «غيراخلاقي و ناپايدار» خواندن «نظام نابرابر اقتصادي در جهان» خواستار مبارزه با فقري شد كه حاصل نظام سرمايه‌داري بوده است. سندرز در سخنانش اقتصاد جهاني را در خدمت يك درصد ثروتمندان جهان دانست.

كمتر از ۳‌ماه مانده به پايان انتخابات مقدماتي رياست جمهوري، نتايج موجود نشان از پيروزي احتمالي هيلاري كلينتون، وزير سابق امورخارجه آمريكا، در حزب دمكرات مي‌دهد اما به اعتقاد بسياري درخشش سندرز در ميان جوانان، طبقه متوسط و كارگر آمريكا همچون نتايج نظرسنجي دانشگاه هاروارد نشان از تغيير در فضاي حاكم بر اين كشور و تمايل جوانان به دوري از سرمايه‌داري دارد.

چرخش در ديدگاه‌هاي كلينتون

مخالفت‌هاي جامعه آمريكا با ساختارهاي نظام سرمايه‌داري و ادامه سياست‌هاي جنگ‌طلبانه آمريكا به‌خصوص در منطقه خاورميانه، كلينتون را هم مجبور به تغيير در سياست‌هايش كرده است. يكي از چالش‌هاي اصلي كلينتون در ماه‌هاي اخير، پاسخ به سؤالاتي بوده كه از او در مورد نقشش در جنگ‌هاي افغانستان، عراقي و ليبي پرسيده مي‌شده است.

كلينتون ديروز پس از پيروزي در ۴‌ايالت از ۵ ايالت شمال‌شرقي آمريكا گفت: موافق است كه «رئيس‌جمهور بعدي آمريكا بايد نيروهاي اين كشور را از يك جنگ زميني هزينه‌بر ديگر در خاورميانه دور نگه دارد». اين براي نخستين بار است كه كلينتون اعلام كرده با بازگشت نيروهاي نظامي آمريكا به خاورميانه مخالف است. او را كه طي سال‌هاي ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ به‌عنوان وزير امور خارجه آمريكا در كابينه باراك اوباما حضور داشته، يكي از معماران جنگ عراق و سپس مداخله نظامي در ليبي مي‌دانند.

آخرين نتايج انتخابات درون‌حزبي آمريكا

در چهارمين «سه‌شنبه بزرگ» انتخاباتي آمريكا كه در ۵ ايالت در شمال شرق اين كشور برگزار شد، دونالد ترامپ جمهوريخواه در هر ۵ ايالت و هيلاري كلينتون دمكرات در ۴ ايالت به پيروزي رسيدند. ترامپ با اين پيروزي تعداد كرسي‌هايش در هيأت نمايندگي حزب را به ۹۵۰ كرسي رسانده است. او براي پيروزي نهايي به ۲۸۷كرسي ديگر نياز دارد. كلينتون هم‌اكنون با ۲هزار و ۱۴۱ كرسي تنها ۲۴۲ كرسي ديگر با پيروزي فاصله دارد.

کلمات کلیدی : دونالد ترامپ، انتخابات آمریکا

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.

اخبار دسته اول...
ما را در سایت اخبار دسته اول دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی alf بازدید : 110 تاريخ : پنجشنبه 9 ارديبهشت 1395 ساعت: 15:07